Dom starejših občanov Ljubljana – Šiška

Slovenia

Dom starejših občanov Ljubljana – Šiška stoji od leta 1978 v soseski Dravlje. Pred Domom je čudovit park z obilo zelenja in različnimi kotički, namenjenimi druženju stanovalcev in obiskovalcev. V parku imamo sprehajalne poti in vadbeni park za starejše z zmanjšano mobilnostjo. V neposredni bližini Doma so trgovina, pošta, avtobusna postaja, tržnica, cerkev… Dom ima tudi lastno kavarno s teraso, internetni kotiček.

V Domu živi 230 stanovalcev, ki imajo na voljo 116 enoposteljnih in 57 dvoposteljnih sob, kar nas uvršča med boljše domove zagotavljanja bivalnega standarda. Celoten dom je razdeljen na 6 nadstropij, vsako nadstropje na dve enoti, vsaka enota ima čajno kuhinjo in dnevni prostor za skupno druženje.

Dom je bil leta 2013 energetsko saniran, s čimer smo postali energetsko učinkovita stavba in hkrati izboljšali kakovost bivanja naših stanovalcev. V letu 2017 smo pridobili Certifikat kakovosti E-qalin tako za institucionalno, kot za dnevno varstvo.

V Domu je omogočeno tudi DNEVNO VARSTVO, namenjeno starejšim, ki imajo težave pri samostojnem bivanju doma. Tako lahko nekaj ur dnevno preživijo v družbi vrstnikov in organiziranih dejavnosti.

Contact

Dom starejših občanov Ljubljana – Šiška
email
info@domsiska.si
address
Kunaverjeva ulica 15 1000 Ljubljana
phone
01 513 1630