OMV

Slovenia

Skupina OMV na trajnosten način proizvaja ter trži nafto in plin, inovativne oblike energije ter visokokakovostne petrokemične rešitve.

S prihodki od prodaje Skupine OMV v višini 23 milijard evrov in približno 20.000 zaposlenimi v letu 2019 je OMV Aktiengesellschaft ena največjih avstrijskih industrijskih družb, ki kotirajo na borzi. Na področju raziskav in proizvodnje ima močni bazi v osrednji in vzhodni Evropi ter uravnotežen mednarodni portfelj, medtem ko Severno morje, Bližnji vzhod ter Afrika, Rusija in tudi Azija ter Pacifik predstavljajo nadaljnje ključne regije.

V letu 2019 je dnevna proizvodnja znašala okrog 487.000 boe/d. Na področju maloprodaje OMV upravlja tri rafinerije v Evropi in ima v lasti 15% delež podjetja ADNOC Refining and Trading JV, s skupnimi predelovalnimi zmogljivostmi 24,9 milijona ton letno. Poleg tega ima OMV 75-odstotno udeležbo v Borealisu, enem največjih svetovnih proizvajalcev poliolefinov.

OMV ima v desetih evropskih državah približno 2100 bencinskih servisov. OMV upravlja objekte za skladiščenje plina v Avstriji ter Nemčiji. Leta 2019 je prodal za 137 TWh plina.

Trajnost je sestavni del korporativne strategije. OMV podpira prehod na gospodarstvo z nižjimi emisijami ogljika in si je zastavil merljive cilje za zmanjšanje intenzivnosti ogljika in uvedbo novih energetskih in petrokemičnih rešitev.

Contact

OMV
email
info.slovenia@omv.com
address
Ulica 15. maja 19 6000 Koper Slovenija
phone
+386 (5) 663 3300