Ravne 2

B&H

Park Ravne 2 je park smješten u Visokom u Bosni i Hercegovini. Svečano otvorenje održano je 21. lipnja 2016., a glavni događaj bio je glazbeni koncert Gorana Karana.

Sadržaj

Park ima šetnice, platforme za jogu i meditaciju, koncertnu binu sa prirodnim amfiteatrom, spiralne botaničke bašte i izletišta. Mjesto je okruženo čempresnim i borovim šumama.

Park posjećuje desetine hiljada turista godišnje, kao i veliki broj mještana i posjetitelja iz okoline. Radnim danima i vikendom je često mjesto za školske izlete, a broj istovremenih posjetitelja se kreće između 500 i 700.

Njime upravlja Fondacija Piramida Sunca, Semira Osmanagića. Park podržavaju i finansiraju Gradska uprava Visokog te Zeničko-dobojski kanton. Općinsko vijeće Visokog proglasilo ga je parkom od značaja.

U parku se svake godine na doček ljeta 21. juna održava manifestacija koja okuplja umjetnike i izlagače. Koncerte su 21. juna 2019 su održali Bombaj Štampa, i ponovo Goran Karan koji je gostovao svake godine od otvaranja parka. U augustu 2019. otvoren je centar za masažu i kiropraktiku. Otvoren je restoran koji je baziran na vegetarijansku i vegansku ishranu.

Turistički film Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Evropi osvojio je nagradu na The Golden City Gate festivalu turističkog filma i multimedije.

Contact

Ravne 2
email
info@piramidasunca.ba
address
Lokacija Ravne bb 71300, Visoko
phone
+387 33 259-935